17 лютого 2020 р.

Готуємося до уроку біології 8 клас

Праворуч чи ліворуч обертається балерина? 
Анімація, яку бачите у цій публікації - це простий тест на визначення, яка півкуля мозку у Вас краще працює.

Якщо Ви бачите, що дівчина обертається за годинниковою стрілкою, більш ймовірно, що домінує робота правої півкулі мозку. Якщо бачите обертання проти годинникової стрілки - лівої. 

• Ліва півкуля відповідає за мовні здібності, контролює мову, здатність до письма та читання. Використовуючи саме ліву півкулю мозку, людина запам'ятовує факти, дати, імена і контролює їх написання. Ліва півкуля мозку аналізує всі факти, відповідає за аналіз і логіку. Математичні символи і числа розпізнаються також лівою півкулею. Інформація обробляється послідовно. 
 • Права півкуля мозку людини обробляє інформацію, що виражається не в словах, а в образах і символах. Використовуючи праву півкулю, людина здатна фантазувати і мріяти, вигадувати історії. Права півкуля мозку відповідає за здібності до образотворчого мистецтва та музики, одночасно обробляє багато різної інформації; дає можливість розглядати все вцілому, не вдаючись до аналізу. 
Якщо вірити результатам досліджень, що проводяться в Єльському Університеті протягом п'яти років, якщо людині вдається, не сильно напружуючи очі, поміняти напрямок обертання дівчини, то ці люди мають IQ вище 160.

Немає коментарів:

Дописати коментар