14 грудня 2015 р.

15 грудня - день чаю

 Чим корисний чай? Дивовижні властивості звичного напою

 Про користь вживання різноманітних сортів чаю написано немало наукових праць. У багатьох країнах по всьому світу існують унікальні багатовікові чайні традиції. І  «День чаю» - це чудова можливість згадати про них і приєднатися до численних привітань на адресу всіх тих людей, хто працює над тим, щоб у нас на столі був цей чудовий напій. З Днем чаю!

 Задовго до того, як стали відомі хімічні складові чаю, люди помітили, що цей напій має оздоровчі властивості. У першу чергу було відзначено його тонізуючу дію. Чай втамовує спрагу і зігріває, підвищує працездатність і знімає втому. Зовсім не випадково чай був введений в раціон армій різних країн світу в якості обов'язкового компоненту. Він є незамінним засобом для зняття напруги у людей, що зазнають в силу своєї професії досить важких фізичних і моральних навантажень.
У стародавніх китайських трактатах зазначається десять основних властивостей чаю. Коротко вони полягають у наступному: чай рятує від головного болю, бадьорить, допомагає легше переносити спеку, втамовує голод, знімає стрес, сприяє процесу перетравлення жирної їжі, виводить з організму токсини, підвищує інтелектуальні здібності і продовжує життя . Погодьтеся, більш ніж достатньо. Але до цього можна додати й інші «здібності» чаю.
У Індії чай вважають хорошим засобом від сліпоти і різних очних захворювань. Допомагає і зелений чай, і чорний, але найбільш дієвим є чорний.
Компреси з чаю знімають набряки навколо очей, а колір шкіри роблять більш здоровим.Використання чайних компресів при ударах і розтягненнях допомагає швидко зняти біль.
Зелений чай знищує бактерії, що викликають карієс. Він містить корисний для зубів фтор. Відома й ще одна особливість зеленого чаю, важлива для багатьох. Він допомагає схуднути. Зелений чай надає оздоровчу дію на внутрішні органи, пов'язані з обміном і переробкою речовин. Крім того, зелений чай регулює рівень глюкози в крові, що робить його застосування корисним для людей, які страждають на цукровий діабет і захворюваннями ендокринної системи. Благотворним чином чай діє і на серцево-судинну систему. Звідси і його заспокійливий ефект.
Не зайвим буде відзначити, що для кожної конкретної людини і зовнішніх умов набір чаю повинен бути свій. Але вживання в розумних кількостях хорошого грамотно завареного чаю приносить безсумнівну користь.

Немає коментарів:

Дописати коментар