27 грудня 2015 р.

Поради батькам

Як зробити Новорічний вечір по справжньому чарівним для дитини

Якщо Ваша дитина ще вірить у Діда Мороза і Снігуроньку, і чекає дива в Новий рік, тоді ця стаття для Вас! 
Отже Новорічний вечір. 
Ви всі зібралися за святковим столом. 
Але раптом починають відбуватися незвичайні речі... 
Що ж можна придумати, щоб Ваша дитина була у захваті?


1. Сліди Діда Мороза

 Можна великими татовими черевиками зробити сліди  на снігу, або якщо снігу немає, мокрі сліди, і залишити подарунок. Також сліди можна зробити за допомогою прального порошку або соди. Походіть по них великими чобітьми, а потім зробіть кілька слідів-відбитків на підлозі. Тільки не забудьте витерти підошви потім, щоб не довелося виправдовуватися перед уважним сином чи донькою. Покажіть дитині ці сліди і поясніть, що це приходив Дід Мороз.





2. Особливі подарунки

 Не купуйте в подарунок одяг, якщо звичайно, ваша донька не мріє про нову сукню. Краще подарувати саме те, про що дитина мріє. Це легко дізнатися, попередньо написавши лист Діду Морозу. Крім основного подарунка купіть ще додаткові маленькі (цукерки, мандаринки, маленькі іграшки, та все, що самі придумаєте!). Сховайте ці дрібні подаруночки в чобіт, кишеню курточки, під подушку, в портфель, в шафку, в шкарпетку і т.п. Тоді навіть після свята дитина все ще буде знаходити сюрпризи від Діда  Мороза.





3. Яскраві подарунки

 Не даруйте подарунки в звичайному пакеті. Загорніть в яскравий папір, блискучий, красивий. Оберніть стрічкою, можна причепити невелику записочку.





4. Влаштуйте квест від Діда Мороза

 Для цього варто заздалегідь підготуватися. Можна заховати один, або декілька подарунків у різних куточках будинку. Потім, в певний час (можливо опівночі, а може й раніше), коли пролунає дзвінок у двері дитина виявляє лист під дверима від Діда Мороза. Обов’язково в яскравому конверті. У листі крім вітання з Новим Роком написані координати місця знаходження подарунка. Наприклад, шукай в комоді. А в цьому комоді дитина знаходить ще один лист з наступним місцем. І так далі. Не захоплюйтеся! 3-4 місця буде достатньо. Наприкінці дитина  знаходить подарунок і записочку від Діда Мороза: “Ти молодець! Це тобі! Твій Дід мороз”.





5. Конкурси

 Якщо на святі присутні кілька дітей, ви можете влаштувати квест з конкурсами та призами для всіх. Для прикладу, в черговій записці від Діда Мороза може бути таке завдання: “Наступна підказка знаходиться біля найвищого дорослого (припустимо, що це тато). Але для того, щоб її отримати вам слід його розсмішити / простояти на 1 нозі 30 сек / пострибати / розповісти вірш і т.п.



 Веселого і чарівного Вам свята!

Немає коментарів:

Дописати коментар