3 липня 2016 р.

Продукти, корисні для здоров’я

Смородина 
Користь смородини в першу чергу полягає у великій кількості аскорбінової кислоти. Смородина здатна тривалий час зберігатися і навіть не руйнуватися під дією низьких температур. Також смородина багата на такі важливі для здоров’я людини вітаміни, як Е, К, D, групи В; макро- та мікроелементи — Кальцій, Ферум, Калій, Магній; клітковину, вуглеводи (фруктозу і глюкозу), органічні кислоти: фосфорну, лимонну, янтарну, яблучну. 

У листках чорної смородини також безліч корисних речовин, таких як фітонциди, аскорбінова кислота. Користь ягід смородини для людини полягає в тому, що завдяки вмісту в них каротину, вони здатні підвищувати імунітет, приводити в норму обмінні процеси, перешкоджати ранньому старінню, захищає від впливу шкідливих речовин (тютюну, бензину, вихлопних газів тощо). Вітамін Е, що міститься в ягодах смородини, стабілізує гормональний фон, а також перешкоджає розвитку атеросклерозу. Вітаміни групи В є необхідним для здоров’я людини джерелом енергії, без якого не може відбуватися жоден процес в організмі. Також ці вітаміни сприяють зміцненню нервової системи, корисні для розвитку пам’яті.

Немає коментарів:

Дописати коментар