4 жовтня 2016 р.

Кращі продукти для розуму

 Ананаси  стимулюють довгострокову пам'ять. Завдяки цим жовтим плодам ми можемо запам'ятовувати більше інформації, ніж зазвичай. Тож, якщо готуєтеся до іспитів - не забудьте з'їсти трохи ананаса.

Вівсянка. Овес стимулює кровообіг, а також роботу мозку. Крім того, як і багато крупи, вівсянка містить велику кількість вітамінів групи В.
Авокадо. 40% целюлози авокадо складається з масла, яке, в свою чергу, багате ненасиченими жирними кислотами. Тому завдяки авокадо можна «нагодувати» не тільки клітини мозку, але і прискорити засвоєння інформації і захистити організм від серцево-судинних захворювань, депресії, стресу, а також в цілому зміцнити імунну систему. Авокадо також містить багато калію, натрію, фосфору, магнію і кальцію. Так що додавайте цей фрукт в сендвічі або салати - тим самим і працездатність свою підвищите, і в цілому стан здоров'я поліпшите.

Рослинні масла. Не тільки соняшникова і оливкова олія варті уваги. Масло волоських горіхів, виноградних кісточок, лляне, кунжутне, кукурудзяна, коксове та багато інших дуже корисні для нашого організму в цілому і для імунної системи зокрема. Вони багаті ненасиченими жирними кислотами омега-3 і омега-6, які відмінно діють на роботу мозку, а також дарують енергію і сприяють кращій пам'яті.

Баклажани. Темний пігмент шкірки баклажана - насправді найсильніший антиоксидант, який допомагає мембранам клітин мозку містити необхідну кількість жиру, захищаючи їх від пошкодження.

Буряк. Буряк містить бетаїн, який покращує настрій і здатність до концентрації.

Лимони. Лимони містять багато калію, необхідного для належної роботи нервової системи та мозкової діяльності. Вони також допомагають зосередитися і полегшити засвоєння інформації.

Курага. Ці сухофрукти покращують пам'ять, підвищують працездатність і зменшують напругу, які всі ми відчуваємо хоча б час від часу. Курага багата залізом, стимулююча ліва півкуля мозку, яка відповідає за аналітичне мислення, і вітаміном С, який, в свою чергу, допомагає нашому організму якомога краще засвоювати залізо.


За матеріалами  Інтелект - розумний журнал!

Немає коментарів:

Дописати коментар