28 грудня 2016 р.

Чому так корисно їсти гранат?

Підвищує гемоглобін. Найвідоміша властивість граната - боротьба з анемією. При недокрів'ї вживайте розведений гранатовий сік по 0,5 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їжі протягом 2 місяців. 
    Знижує тиск. Зернятка граната дуже м'яко знижують артеріальний тиск у гіпертоніків. А перетинки з плодів граната, висушені і додані в чай, допоможуть заспокоїти нервову систему, позбутися тривоги, налагодити нічний сон.      

    Підвищує активність гормонів. У кісточках граната містяться масла, які відновлюють гормональний баланс в організмі. Тому не випльовуйте гранатові насіннячка - їх потрібно з'їдати, особливо якщо болісно переносите місячні, у вас головні болі або клімакс. 
      Дезінфікує рот і горло. Водний відвар з шкірки граната або його сік застосовують для полоскання горла (при ангіні і фарингіті), порожнини рота (при гінгівіті і стоматиті). Дубильні речовини знімають біль, а органічні кислоти знищують інфекцію. 
      Замінить інсулін. Плоди граната - одні їх небагатьох солодощів, які не тільки допустимі, але і корисні діабетикам. Для цього вживайте по 60 крапель соку 4 рази на день до їди. Вже на третій день у вас істотно знизиться рівень цукру в крові.  
     Виводить радіацію. Сік граната дуже корисний всім, хто працює з радіоактивними ізотопами або живе в зоні підвищеної радіації.  
     Вилікує шкіру. У вас жирна шкіра, вугри або гнійні висипання? Зробіть маску з злегка підсмаженою, товченою шкіркою граната з вершковим маслом або оливковою олією. Зберігайте її в холодильнику і наносьте на шкіру не частіше 2 разів на тиждень. А порошком з висушеної шкірки можна ефективно лікувати опіки, тріщини і подряпини. 
      Виганяє глисти. Кора стиглого граната містить алкалоїди пельтьерін, ізопельтьерін і метілізопельтьерін, які володіють сильною протиглистовою дією. Щоб позбутися від глистів, настоюйте 40-50 г подрібненої кори в 400 г холодної води протягом 6 годин, а потім прокип'ятіть на повільному вогні, поки не випарується половина рідини. Остиглий відвар процідіть і випийте протягом години дрібними порціями. Через годину випийте проносне, а через 4-5 годин зробіть клізму.
      Зупиняє діарею. Кора і плоди граната мають в'яжучі властивістю, тому їх використовують проти проносу, коліту та ентероколіту. Дорослим потрібно висушити, подрібнити кору і приймати по щіпці 3 рази на день після їжі, а дітям з цією метою можна давати свіжовіджатий сік, розведений наполовину водою. У разі інфекційної діареї, поліфеноли, що містяться в шкірці граната, ефективно зменшують ріст дизентерійної палички та інших збудників. 
     Знімає запалення. При різних запальних захворюваннях (нирок, печінки, вух і очей, суглобів, гінекологічних органів) допомагає відвар кори граната. Приготуйте його так: 2 чайні ложки подрібненої кори залийте 1 склянкою гарячої води, прокип'ятіть на водяній бані 30 хвилин, процідіть, відіжміть і розведіть кип'яченою водою до початкового. Приймайте по 50 г 2-3 рази на день за 30 хвилин до їжі.

Джерело https://vk.com/ua_smart

Немає коментарів:

Дописати коментар